Frambozentaart
Ingrediënten
-
250 g bloem
-
125 g boter
-
3 eieren
-
koolzaadolie
-
2 blaadjes gelatine
-
250 ml volle melk
-
150 g suiker
-
25 g maïszetmeel
-
100 g gezouten pistachenoten
-
250 ml volle room
-
1 limoen
Bereiding
Meng 250g bloem met 125g boter. Kneed tot een deeg.
Voeg 1 eigeel, een snuf zout en 2el ijswater toe. Meng.
Wikkel in vershoudfolie en laat 30min rusten in de koelkast.
Laat 2 blaadjes gelatine weken in koud water.
Warm 250ml volle melk op op een zacht vuur.
Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe.
Meng 2 eigelen met 25g maïszetmeel en 75g ongeraffineerde rietsuiker.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en meng.
Blijf opkloppen op een laag vuur tot de pudding gebonden is.
Voeg de gelatineblaadjes toe en giet over.
Dek af met vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast of vriezer.
Vet de taartbodem in met koolzaadolie.
Bedek de bodem met bloem en rol het deeg uit.
Leg het deeg in de bodem tot het de volledige bodem bedekt. Druk aan.
Bedek met bakpapier en leg er een gewicht (bv. bakbollen) op.
Laat 20min bakken in een oven van 180°C.
Meng 75g suiker met wat water en zet op het vuur.
Voeg 100g gezouten pistachenoten toe.
Stort uit op bakpapier en laat afkoelen.
Klop 250ml volle room op tot slagroom.
Klop de banketbakkersroom los en meng voorzichtig met de slagroom.
Vul de taartbodem met crème diplomat. Werk af met frambozen.
Stamp de praline van pistache in de vijzel en voeg toe.
Werk af met zeste van limoen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be