Bosch

Brandade van kabeljauw

Ingrediënten

Donderdag staat er vis op het menu. Loïc maakt een fancy versie van brandade.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Zout de kabeljauw voor en leg 30min in de koelkast.

  2. Doe de schil van de knolselder en de aardappelen en snijd in stukken.

  3. Zet ze onder met water en laat koken in gezouten water.

  4. Voeg een scheutje melk toe.

  5. Laat een handvol hazelnoten roosteren.

  6. Haal de zeste en het sap van een citroen.

  7. Hak een handvol peterselie en 1el dragon fijn en voeg toe.

  8. Voeg 4el hazelnootolie toe.

  9. Kruid af met zout en peper.

  10. Hak de hazelnoten fijn en voeg toe.

  11. Haal de bladeren van de warmoes en snijd de stengels fijn.

  12. Snijd een sjalot fijn.

  13. Laat de sjalot en de steel van de warmoes samen aanbakken.

  14. Kruid af met zout en peper.

  15. Snijd de bladeren grof en voeg toe.

  16. Houd wat kookvocht van de aardappelen apart en giet af.

  17. Snijd de kabeljauw in stukken voeg toe.

  18. Pureer wanneer de kabeljauw wit is.

  19. Voeg olijfolie en een lepel kookvocht toe.

  20. Kruid af met witte peper.

  21. Serveer en werk af met dragon.

0
Nog geen stemmen