Fried Chicken

Ingrediënten

Een Japans gerecht mocht niet ontbreken in deze laatste week van het jaar voor Zot van Koken. Loïc maakt een fancy versie van 'fried chicken'.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Japans

Bereiding

  1. Doe 4 tenen look en 50g gember in de cutter.

  2. Voeg 100ml sojasaus, 25ml mirin en 25ml sake toe.

  3. Voeg 1el suiker, 1kl gemberpoeder en 1kl lookpoeder toe.

  4. Mix fijn tot marinade.

  5. Overgiet de kip met de marinade en laat 60min marineren.

  6. Spoel 250g sushirijst en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

  7. Snijd een lente-ui fijn en leg op ijswater.

  8. Doe 2 eieren in de maatbeker.

  9. Voeg 1el mosterd en 1el suiker toe.

  10. Kruid af met peper en zout.

  11. Voeg 1kl dashikorrels toe.

  12. Voeg wat rijstazijn en 20cl koolzaadolie toe. Mix tot een mayonaise.

  13. Laat de marinade inkoken.

  14. Voeg 1el suiker, 2el Engelse saus en 2el ketchup toe.

  15. Paneer de kip in maïszetmeel en frituur op 180°C.

  16. Snijd een witte kool in grove stukken.   

  17. Voeg sojasaus met yuzu toe.

  18. Werk af met sesamolie en sesamzaad.

  19. Hak een komkommer in stukjes. Werk af met sojasaus, sesamolie en sesamzaad.

  20. Dresseer.

0
Nog geen stemmen