Bosch - Loïc

Gelakte aubergine met eend

Ingrediënten

  • 300 gram Japanse kortkorrelige rijst
  • 2 witte aubergines
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • misopasta
  • 1 eendenborst
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Vraag naar Loïcs lievelingsgroente en het antwoord is aubergine. Eén van zijn favoriete keukens is Japan. Een combinatie van die twee levert een heerlijke maaltijd op: gelakte aubergine met eend. Hmmm!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Japans
Bosch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 50°C.

  2. Spoel de Japanse rijst.

  3. Doe in de rijstkoker en voeg water toe.

  4. Halveer de witte aubergine en bak aan in neutrale olie.

  5. Snijd het vet van de eendenborst in.

  6. Kruid beide kanten met peper en zout.

  7. Bak aan op de vetkant.

  8. Meng 100ml water met 100ml sojasaus.

  9. Voeg 3el bruine suiker toe.

  10. Werk af met 1el misopasta.

  11. Voeg toe aan de aubergine.

  12. Snijd de broccoli in kleine stukjes en spoel samen met de paksoi.

  13. Draai de eendenborst om.

  14. Snijd lente-ui fijn en bewaar in ijswater.

  15. Laat de eend rusten in de oven op 50°C.

  16. Bak de broccoli en paksoi.

  17. Blus met sojasaus.

  18. Snijd de eend in plakjes.

  19. Dresseer en werk af met lente-ui en sesamzaad.

4

Average: 4 (2 stemmen)