Penne met witloof en spek
Bereiding
Snijd de repen gerookt spek in stukken.
Bak het spek aan op een hoog vuur.
Snijd een sjalot in reepjes en een teen knoflook fijn.
Zet het vuur van het spek een beetje zachter.
Verwijder de harde kern van het witloof en snijd in reepjes.
Voeg de groenten toe aan het spek.
Kook 250 g penne in 9 minuten al dente in gezouten water.
Bak broodkruim aan in olijfolie.
Snijd 2 kleine teentjes knoflook fijn.
Kruid het witloof met een snuifje zout en wat peper.
Zet het vuur zachter en voeg 20 cl culinaire room toe.
Voeg de knoflook toe aan het broodkruim en voeg wat olijfolie toe.
Snijd een handvol bieslook fijn. Voeg de helft toe aan het broodkruim.
Werk af met een snuifje zout en zeste van citroen.
Giet de penne af en doe in de pan.
Werk de pasta af met bieslook.
Serveer de pasta met ricotta en pangrattato.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be