Salade met witloof, geitenkaas en spek

Ingrediënten

Een slaatje met geitenkaas en spek, het is één van onze klassiekers. Ben je ook fan? Zoek je een lichte maaltijd? Zeker eens proberen!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Halveer de gespoelde witloofstronken en snij het harde deel eruit. Snij de witloofhelften in de lengterichting in reepjes.

  2. Was en pluk de waterkers en meng ze met de witloofreepjes.

  3. Snij het spek in blokjes en bak het krokant in de pan. 

  4. Meng de honing met de azijn. Voeg al roerend de olijfolie toe en kruid de vinaigrette af met peper en zout. Meng de salade met de vinaigrette en schik het in het midden van het bord. Strooi er de warme spekblokjes over. Snij de geitenkaas in blokjes en garneer daarmee de salade.

0
Nog geen stemmen