Aardappel-uienbloemen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Bekleed 4 éénpersoons vlaaivormpjes met losse bodem van circa 5 cm doorsnee of 1 grote ondiepe ovenschaal met bakpapier. Verhit de oven tot 190°C.

  2. Verhit een kwart van de boter in een grote pan op halfhoog vuur. Doe de plakken ui, wat zout en de takjes rozemarijn erin. Sluit de pan en smoor de ui 20 minuten op laag vuur. Haal de rozemarijn eruit en zet de ui apart.

  3. Schil de aardappelen en snijd zeboven een schaal met daarin de resterende warme boter in flinterdunne plakjes. Hoe dunner, hoe beter. Was de plakjes niet, het zetmeel moet ze aan elkaar doen plakken. Bestrooi ze met zout en peper.

  4. Schik de helft van de aardappelplakjes elkaar iets overlappend in bloemvorm in de voorbereide vormpjes of schaal. Bedek ze op dezelfde manier met plakken ui en schik daarop de overgebleven aardappel.

  5. Bak de bloemen 35 à 40 minuten in de oven tot de aardappel gaar is. Neem ze eruit en laat ze 10 minuten in de vormpjes afkoelen. Stort de bloemen uit de vormpjes en garneer ze met rozemarijn.

0
Nog geen stemmen

Vintage tea party

Recepten
Angel Adoree
Uitgeverij
Fontaine
ISBN
978 90 5956 422 0