Ann Vertriest
Bewaarwafeltjes
Ingrediënten
-
250 gr zachte boter
-
230 gr rietsuiker
-
2 el vanillesuiker (of 2 pakjes)
-
3 eieren
-
240 ml karnemelk
-
500 gr zelfrijzende bloem
-
snufje zout
Bereiding
Klop de boter met de rietsuiker en de vanillesuiker tot de suiker mooi opgenomen is (toch zeker 2-3 minuutjes).
Roer er de eierdooiers onder en vervolgens de karnemelk. Roer tot je een egaal beslag hebt. Zeef en lepel er de bloem onder tot alle bloem is opgenomen.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout. En spatel voorzichtig onder het deeg.
Vet het wafelijzer in met een dun laagje arachide-olie, doe een klein bolletje deeg in het ijzer en bak de wafeltjes 3 à 4 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be