Brusselse wafel

Ingrediënten

De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. De wafel werd sterk gepromoot als Belgisch product, onder andere op de New York World's Fair in 1964 en op Expo 2005 in Japan. Karakteristiek aan de Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de diepe, grote vierkante inkepingen, 20 per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur.De wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker, mogelijk met slagroom.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert
Gebak

Bereiding

  1. Meng de gist met de melk en het water. Klop de eierdooier en voeg ze bij dit mengsel. Doe de bloem erbij en klop het beslag luchtig.

  2. Klop het eiwit tot een wit schuim en spatel voorzichtig door het beslag. Voeg de boter en een snuifje zout toe. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg dit ook toe.

  3. Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten. Verwarm het wafelijzer tot het goed heet is.

  4. Giet het beslag in een maatbeker omdat je dan minder snel morst. Giet het beslag op één zijde van het wafelijzer. Sluit dit en draai het wafelijzer meteen om. Zo kan het beslag ook in de andere zijde lopen. Laat een drietal minuten bakken.

  5. Haal de wafel uit de vorm en serveer warm met bloemsuiker en/of slagroom en fruit.

4.5
Average: 4.5 (4 votes)