Lacquemants

Ingrediënten

Deeg

Siroop

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Los de gist op in lauwe melk en giet bij de bloem. Voeg de suiker toe en schraap de vanillestok erbij. Strooi het zout op de randen, weg van de gist. Giet de kandijsiroop erop en verbrokkel de boter erbij. Voeg het eigeel toe en kneed stevig met de handen tot het deeg niet meer kleeft.

  2. Leg het in een kom onder een handdoek en laat 30 à 45 min. rijzen op 40°C.

  3. Doe alle ingrediënten voor de siroop samen in een kookpotje, roer door en laat dit even opkoken. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Scheur stukjes van het gerezen deeg en rol tot bolletjes. Druk de bolletjes plat.

  5. Zet het galette-ijzer op 200°C en bak het deeg heel kort aan (15 tot 20 sec). Laat ze afkoelen, snij ze doormidden en besmeer met de siroop.

0
Nog geen stemmen

Lacquemants

1. Los de gist op in lauwe melk
2. Voeg eigeel toe
3. Kook de siroop op met water
4. Bak de wafels zeer heet