Lacquemants
Ingrediënten
Deeg
-
600 gr patisseriebloem
-
25 gr verse gist
-
2½ dl melk
-
200 gr echte boter
-
50 gr kristalsuiker
-
100 gr kandijsiroop
-
20 gr eigeel
-
snuifje zout
Siroop
-
100 gr kandijsiroop
-
125 gr kristalsuiker
-
50 gr vloeibare honing
-
100 gr echte boter
-
snuifje kaneel
-
10 gr water
Bereiding
Los de gist op in lauwe melk en giet bij de bloem. Voeg de suiker toe en schraap de vanillestok erbij. Strooi het zout op de randen, weg van de gist. Giet de kandijsiroop erop en verbrokkel de boter erbij. Voeg het eigeel toe en kneed stevig met de handen tot het deeg niet meer kleeft.
Leg het in een kom onder een handdoek en laat 30 à 45 min. rijzen op 40°C.
Doe alle ingrediënten voor de siroop samen in een kookpotje, roer door en laat dit even opkoken. Laat afkoelen in de koelkast.
Scheur stukjes van het gerezen deeg en rol tot bolletjes. Druk de bolletjes plat.
Zet het galette-ijzer op 200°C en bak het deeg heel kort aan (15 tot 20 sec). Laat ze afkoelen, snij ze doormidden en besmeer met de siroop.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be