Bitterballetjes zelf maken

Ingrediënten

  • 500 g bouillivlees
  • 200 g bloem
  • 200 g boter
  • ½ l vleesbouillon
  • peper en zout
  • 3 el mosterd
  • 2 tl muskaatnoot
  • 2 eiwitten
  • 100 g paneermeel
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Maak een roux van de boter en de bloem. Bouillon toevoegen en roeren tot een gladde saus, kruiden met peper en zout, muskaatnoot. Mosterd toevoegen. Vlees toevoegen, roeren en 15 min laten pruttelen.

  2. Dit alles in een bakplaat storten en laten overnachten in de koelkast. Overdekken met folie. Kroketjes vormen en door de bloem halen, vervolgens door het eiwit, 2 x door paneermeel. Frituren op 175°C

5

Average: 5 (1 stem)