Ann Vertriest
Gefrituurde scampi met een zoetzuur sausje
Ingrediënten
-
1 zoete witte ui (fijngesnipperd)
-
zonnebloemolie
-
½ kop passievruchtensap
-
½ kop rode wijn
-
2 koppen kippenbouillon
-
1 el rietsuiker
-
verse kokosrasp
Bereiding
Voor de saus: De gesnipperde witte ui laten zweten in zonnebloemolie. Daarbij het passievruchtensap, de rode wijn, de kippenbouillon gieten samen met de rietsuiker. Het geheel een 20-tal minuten laten inkoken.
Ondertussen de garnalen pellen en ontdoen van het darmkanaal. Je kan eventueel wel nog een stukje van de staart eraan laten. Hierover het sap van een halve limoen persen, samen met zeste van limoen (rasp) en een beetje zout.
De scampi of roze garnalen paneren door ze door de bloem te halen, vervolgens door het losgeklopte ei en finaal door de kokosrasp. Deze dan afbakken in hete arachideolie.
De saus afwerken met een klontje boter en een beetje limoensap.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be