Courgettebeignets

Ingrediƫnten

  • 1 grote courgette (van ong. 450 gr)
  • 1 kleine ui
  • 100 gr feta
  • 4 eieren
  • handvol fijngehakte peterselie
  • 1 th lepel gedroogde munt (verkrijgbaar in de Turkse en Marokkaanse winkel)
  • 150 gr bloem
  • enkele druppels tabasco
  • olijfolie
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Hapje

Bereiding

  1. Rasp de courgette boven een vergiet. Strooi er zout over en laat 30 minuten uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Spoel de courgette af onder koud stromend water en dep droog.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Verbrokkel de feta. Klop de eieren los. Meng de uitgelekte courgette met de ui, de feta, de eieren, de peterselie, de munt en de bloem. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.

  3. Verhit een bodempje olijfolie in een antiaanbakpan. Schep met een eetlepel ongeveer 3 tot 5 hoopjes in de pan, afhankelijk van de grootte ervan. Duw de beignets een beetje plat. Laat 3 minuten bakken.

  4. Keer de beignets om en laat nog 3 minuten bakken. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de courgettebeignets warm. TIP: Lekker met een dip van yoghurt en fijngehakte verse munt.

0

Nog geen stemmen

Budgetkoken

Recepten
Marleen Van Gaver
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002252419