Perentaart met gebrande nootjes en lichte sorbet
Ingrediënten
-
4 el nootjes
-
2 Conference peren
-
wat stevia
-
2 cm gember
-
4 velletjes bladerdeeg
-
2 dl Griekse magere yoghurt
-
1 dl rijstsiroop
-
½ dl sap van de peren
-
1 el cacaopoeder
Bereiding
Kook de peren in water met het citroensap, stevia, het takje rozemarijn en gember tot ze gaar zijn. Laat afkoelen, snijd in plakjes en schik ze op de velletjes bladerdeeg. Bak af in de oven gedurende 20’ op 180°.
Hak de nootjes. Rooster ze in een antikleefpan. Overstrooi het perentaartje met de nootjes en stevia.
Meng de yoghurt met de rijstsiroop, het sap van de peren, citroensap en cacaopoeder. Draai in de ijsmachine tot een sorbet.
Serveer het taartje met een bolletje sorbet.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be