Frank Croes
Pruimenconfituur met gember en stevia
Ingrediënten
-
½ kl gember (vers)
-
1 sinaasappel (sap)
-
6 g Pec Plus
Bereiding
Snijd het vruchtvlees van de pruimen in kleine stukjes en de gember in heel kleine blokjes.
Doe de stukjes pruim, de gemberblokjes en het sap samen in een kookpot. Zet op het vuur en laat 5 tot 10 minuten afgedekt koken. Alles moet mooi mals zijn.
Neem de pot van het vuur en voeg er de Pec Plus aan toe. Roer goed om.
Warm alles weer op, roer de stevia door je confituur in spe en laat 1 minuut stevig doorkoken.
Doe voor alle zekerheid de stollingstest.
Schuim nog even af met een schuimspaan.
Giet de hete confituur onmiddellijk in een proper glazen potje. Vul het netjes tot aan de rand.
Sluit het potje onmiddellijk af met een deksel, keer het om en laat afkoelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be