Pruimenconfituur met gember en stevia

Pruimenconfituur met gember en stevia

Ingrediënten

Liever suikerarme confituur? Maak ze dan met stevia. Lekker met gember en pruimen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Diabetici

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de pruimen in kleine stukjes en de gember in heel kleine blokjes.

  2. Doe de stukjes pruim, de gemberblokjes en het sap samen in een kookpot. Zet op het vuur en laat 5 tot 10 minuten afgedekt koken. Alles moet mooi mals zijn.

  3. Neem de pot van het vuur en voeg er de Pec Plus aan toe. Roer goed om.

  4. Warm alles weer op, roer de stevia door je confituur in spe en laat 1 minuut stevig doorkoken.

  5. Doe voor alle zekerheid de stollingstest.

  6. Schuim nog even af met een schuimspaan.

  7. Giet de hete confituur onmiddellijk in een proper glazen potje. Vul het netjes tot aan de rand.

  8.  Sluit het potje onmiddellijk af met een deksel, keer het om en laat afkoelen.

0

Nog geen stemmen

De Confituurbijbel

Dit is een recept van Madam Confituur uit haar Conftuurbijbel.

 

In het boek vind je de recepten voor de beste confituur, gelei, marmelade en chutney.