Dessert: granité en sabayon van Gust, gekaramelliseerde ananas en Jules Destrooper lukken
Ingrediënten
-
een paar Jules Destrooper lukken (wafeltjes)
-
een paar takjes munt
Voor de granité met bier
-
1 flesje Gust bier
-
100 g suiker
-
½ citroen
-
3 cm gember
voor de gekaramelliseerde ananas
-
1 klontje boter
-
½ ananas
-
1 el bruine suiker
voor de sabayon
-
4 eidooiers
-
4 eidopjes suiker
-
4 eidopjes Gust bier
Bereiding
Voor de granité van Gust bier: verwarm een flesje Gust bier in een potje. Voeg de in schijfjes gesneden gember, 100g suiker en het sap van een halve citroen toe.
Roer alles onder elkaar tot de suiker opgelost is. Giet in een potje.
Vries in. Roer regelmatig om met een vork. Herhaal dit om het half uur tot je ijskristallen krijgt. (ongeveer 6u).
Voor de ananas: schil een ananas. Snij de helft in blokjes. Smelt een klontje boter.
Bak de stukjes ananas. Karamelliseer met bruine suiker.
Voor de sabayon: klop de eidooiers met de suiker en het Gust bier schuimig.
Zet op het vuur en klop tot een stevige sabayon.
Breek de lukken of wafeltjes in stukjes. Pel de granaatappel.
Afwerking: serveer de stukjes ananas met de granité, stukjes wafel, granaatappel, munt en een lepeltje sabayon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be