Spaghetti, granité en parels van jonge wortelen met gravlax van zeebaars

Ingrediënten

Afwerking

  • viooltjes
  • citroenverbena

gravlax

  • 20 gr kruidenzout
  • 20 gr Oxfam rietsuiker ongeraffineerd
  • verse kruiden uit de tuin

granité

  • 300 gr wortelsap
  • ½ dl suikersiroop
  • geutje appelazijn
  • 2 blaadjes gelatine

tapioca

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spaghetti: snijd de wortel op de mandoline in spaghetti vorm. Marineer met limoensap, koolzaadolie en kruidenzout.

  2. Tapioca: kook de tapioca gaar in kokend gezouten water (tot de witte kern verdwenen is), afgieten, afspoelen en dan marineren met wortelsap de passie pitjes en op smaak brengen met kerrie. 

  3. Gravlax: bedek de zeebaarsfilet met het zout/suiker mengsel. Laat gedurende 1u inwerken en spoel dan af.

  4. Granité: Verwarm de suikersiroop en smelt hierin de gelatineblaadjes. Haal van het vuur, voeg het wortelsap toe en verfris het geheel met appelazijn. Laat afkoelen in de vriezer, roer af en toe los met een lepeltje zodat je schilfers krijgt.

  5. Werk het bord af met citroenverbena en viooltjes.

0

Nog geen stemmen