Koken met Gust bier: stoofpot van konijn en Gust
Ingrediënten
-
1 konijn
-
boter
-
zout
-
peper
-
1 ui
-
3 wortelen
-
2 sneetjes spek (0,5cm dik)
-
4 boterraapjes
-
1 el bloem
-
1 flesje Gust (33cl)
-
250 ml kalfsfond
-
1 bruine boterham
-
1 el mosterd
-
10 abrikozen (half gedroogd)
-
een paar takjes tijm
-
1 blaadje laurier
-
½ kg kroketjes
Bereiding
Snij het konijn in stukken. Smelt een klontje boter in een pot. Bak de stukken konijn. Kleur ze mooi aan. Kruid met peper en zout.
Haal het konijn uit de pot. Smelt opnieuwe een klontje boter. Stoof een fijngesneden uitje aan.
Voeg de grofgesneden wortelen en stukjes spek toe. Bak aan.
Voeg de in stukjes gesneden boterraapjes toe. Strooi een eetlepel bloem over de groenten. Roer onder elkaar. Voeg het konijn toe.
Blus met Gust bier en kalfsfond. Kruid met tijm, laurier, 10 in vier gesneden droge abrikozen en een bruine boterham met mosterd.
Zet het deksel op de pot. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen.
Frituur ondertussen de kroketjes goudbruin.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be