Koken met Gust bier: stoofpot van konijn en Gust

Ingrediënten

  • boter
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 sneetjes spek (0,5cm dik)
  • 4 boterraapjes
  • 1 el bloem
  • 1 flesje Gust (33cl)
  • 250 ml kalfsfond
  • 1 bruine boterham
  • 1 el mosterd
  • 10 abrikozen (half gedroogd)
  • een paar takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • ½ kg kroketjes

Een stoofpot werkt altijd. Dit is een stoofpotje van konijn met het nieuwe bier Gust. Lekker feestelijk!

Vind je geen Gust bier? Maak het dan met een ander stevig blond bier.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij het konijn in stukken. Smelt een klontje boter in een pot. Bak de stukken konijn. Kleur ze mooi aan. Kruid met peper en zout.

  2. Haal het konijn uit de pot. Smelt opnieuwe een klontje boter. Stoof een fijngesneden uitje aan.

  3. Voeg de grofgesneden wortelen en stukjes spek toe. Bak aan.

  4. Voeg de in stukjes gesneden boterraapjes toe. Strooi een eetlepel bloem over de groenten. Roer onder elkaar. Voeg het konijn toe.

  5. Blus met Gust bier en kalfsfond. Kruid met tijm, laurier, 10 in vier gesneden droge abrikozen en een bruine boterham met mosterd.

  6. Zet het deksel op de pot. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen.

  7. Frituur ondertussen de kroketjes goudbruin.

0
Nog geen stemmen