Gemarineerde tomaat, paddenstoel, crumble van zwarte olijf en granité van Granny Smith
Ingrediënten
Bereiding
Ontpit de olijven. Leg op een bakplaat en laat minimum 2 uur op 100 graden uitdrogen in de voorverwarmde oven.
Maak de granité van Granny Smith en rucola. Doe de Granny Smith en rucola in een sapcentrifuge.
Week de gelatine. Smelt de geweekte gelatine en meng onder de het sap. Giet in een potje en laat invriezen. Roer om het uur in het potje met een vork.
Snij de ajuin fijn.
Snij de champignons flinterdun (eventueel met een mandoline). Snij de helft in brunoise.
Bak de ajuin met een uitgeperst teentje look in wat kokosvet (of boter/olie). Voeg de brunoise van paddenstoelen toe. Blus met sojasaus, kruid met peper. Voeg fijngesneden bieslook toe.
Snij de zeste van sinaasappel fijn. Blancheer de zeste van sinaasappel.
Maak de dressing. Meng sinaasappelsap met dubbel zoveel olie, peper, zout, sesamolie, appelazijn en de zeste van sinaasappel.
Haal het steeltje uit de tomaat. Snij in dunne schijfjes. Leg op het bord. Lepel wat marinade op de tomaatjes
Snij de kaas in stukjes. Leg het op de tomaatjes.
Hak de olijfjes in stukjes en strooi over het bord.
Lepel er de gestoofde paddenstoelen op en leg er de rauwe paddenstoelen bij.
Werk het bord af met koolzaadbloempjes, bloempjes van witte dovenetel, granaatappel, zeste en granité.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be