Flensjes met banaan en chocolade
Ingrediënten
-
2 bananen
-
1 bakje blauwe bessen
-
boter
beslag
-
250 gr zelfrijzende bloem
-
1 el suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
2½ dl volle melk
-
2 eieren
-
2 el maïsolie (of neutrale slaolie)
chocoladesaus
-
150 gr pure chocolade
-
1 dl melk
-
1 dl room
-
1 klontje boter
Bereiding
Doe de bloem, de suiker, de vanillesuiker en de melk in een grote kom. Doe de eieren erbij en voeg de olie toe. Mix glad met een staafmixer.
Verhit een klontje boter in een pan en schep een pollepel beslag in de pan en laat bakken tot de onderkant lichtbruin ziet. Draai de pannekoek om en laat nog even verder bakken. Ga zo verder tot het beslag op is.
Maak ondertussen de chocoladesaus. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de steelpan. Giet er de melk bij en verwarm op een zacht vuurtje terwijl je roert. Neem van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is en je een dikke saus hebt.
Zet de room 30 seconden in de microgolfoven op volle kracht. Roer de warme room onder de chocoladesaus en meng er tenslotte het klontje boter onder.
Pel de bananen en snijd in stukken. Dien de pannekoeken op met de stukken banaan en de chocoladesaus. Werk eventueel af met enkele blauwe bessen en bloemsuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be