Ann Vertriest
Geroosterde primeurgroentjes met daslookpesto
Ingrediënten
-
1¼ kg gemengde primeurgroenten (worteltjes, rode bietjes, asperges,...)
-
4 teentjes look (ongepeld)
-
1 grote ui (in 4 stukken)
-
2 handen vol daslookbladeren
-
50 gr pijnboompitjes (geroosterd in een droog pannetje)
-
3 el geraspte parmezaan
-
½ citroen (rasp + sap)
-
peper
Bereiding
Borstel de primeurtjes schoon en doe ze in een vuurvaste ovenschotel, leg de rode bietjes wat apart. Besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel. Zet in een voorverwarmde oven op 185° gedurende 45 minuutjes of tot ze gaar zijn. Roer af en toe de groenten om.
Hak de daslookbladeren fijn en doe in een kom. Doe er de 15 cl olijfolie bij, de rasp het sap, de pijnboompitjes, parmezaan, peper en fleur de sel. Mix tot je een egaal papje hebt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be