Frietjes van geroosterde knolgroenten met sliertjes L'Etivaz
Ingrediënten
-
150 gr knolselder, in staafjes
-
2 rode uien, in partjes
-
150 gr wortelen, in staafjes
-
3 zoete aardappelen, in staafjes
-
12 teentjes look (ongepeld)
-
2 el olijfolie
-
1 th lepel tijm
-
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een grote slakom de knolselderij, de rode uien, de wortels, de zoete aardappels en de pastinaken. Voeg de teentjes knoflook toe. Besprenkel met olijfolie. Voeg zout en peper toe. Bestrooi met tijm. Roer goed.
Verdeel de groenten in één laag over de bakplaat. Rooster gedurende 35 à 45 minuten, of totdat de groenten zacht zijn. Garneer met L’Etivaz AOC.
Variant : Kies de groenten in functie van het seizoen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be