Glutenvrije pastasalade met broccoli en currydressing

Ingrediënten

  • 200 gr glutenvrije pasta (bijvoorbeeld spirelli of farfalle)
  • 1 broccoli
  • ½ rode ui
  • 30 gr gedroogde veenbessen (of rozijnen)
  • 40 gr zonnebloempitten
  • zout

currydressing

  • 6 el mayonaise zonder zonder maïs, soja, ei en lactose
  • 2 th lepel rijstazijn
  • ½ th lepel currypoeder
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes en kook of stoom ze in 2 minuten beetgaar in water met een snuifje zout. Giet af en laat afkoelen. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Meng de pasta met de broccoliroosjes en de ui.

  4. Meng de mayonaise met de rijstazijn, het currypoeder en eventueel wat suiker. Proef en voeg eventueel nog wat currypoeder toe. Meng de currydressing door de pastasalade.

  5. Zet even koel weg. Werk af met de veenbessen of rozijnen en zonnebloempitten.

0
Nog geen stemmen

Allergievriendelijk koken

Recepten 
Wendy Rose Scheers
Uitgeverij 
Manteau
ISBN 
9789002252761