Olijven met verse kruiden

Ingrediënten

  • 3 olijfolie extra vierge
  • 2 handenvol olijven (zwarte, groene of gemengd)
  • 3 teentjes look
  • 1 citroen (sap)
  • handvol verse kruiden (koriander, peterselie, tijm, rozemarijn)
Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Doe alle verse kruiden samen in een vijzel en stamp ze vrij grof. De look plet je met het lemmet van een groot mes. Leg een lookteentje met vel op een snijplank en leg nu de platte kant van een groot mes erop. Duw nu met je hand, zodat de look geplet wordt tussen het mes en de snijplank. Voeg de look (zonder vel) bij het kruidenmengsel.

  2. Meng het kruidenmengsel onder de olijven. Giet er de olijfolie bij en het citroensap. Zet minstens een half uurtje weg in de ijskast.

5
Average: 5 (1 vote)

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651