Grijze garnalen met mosselen, yoghurt met mosterdzaad, vinaigrette van koriander

Ingrediënten

4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Pel de garnalen en zet ze koud.

  2. Maak de mosselen klassiek klaar en hou de schelpen bij.

  3. Snij de sjalot en venkel fijn, stoof aan en bevochtig met de kippenbouillon en room. Kruid met peper, zout en venkelzaad. Voeg dan de boter toe, dit zorgt voor de glans van het gerecht. Laat volledig gaar koken, mix en passeer het mengsel.

  4. Voor de yoghurtdressing: meng alle ingrediënten en zet de dressing koud.

  5. Idem voor de vinaigrette: meng de ingrediënten en zet koud.

  6. Snij vervolgens de radijzen in dunne plakjes en zet op ijswater. Snij de bieslook in staafjes.

  7. Voor de afwerking: Trek een lijntje met de venkelcrème. Zet daarop de schelpen. Meng de mosselen en garnalen met dekokosvinaigrette en vul hiermee de mosselschelpen. Laat met de yoghurtdressing druppels vallen op hetbord. Werk af met de bieslookstaafjes, het bieslookbloempje en de radijzen.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be