Zeeuwse mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad

Ingrediënten

4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de ui, selderij en laurier kort aan en kook de mosselen op klassieke wijze (enkel kuiden met peper en een beetje kerriepoeder).

  2. Haal de mosselen uit de kom en uit hun schelp (hou er enkele in de schelp om te garneren. Zeef het mosselvocht en laat inkoken. Voeg de zure room en bindt met een beetje bindmiddel. Snij de gekonfijte tomaten in fijne reepje en voeg toe aan de saus.

  3. Frituur de selderieblaadjes in de archideolie en leg ze op keukenpapier.

  4. Leg de mosseltjes in een diep bordje. Schep er enkele lepels saus over.

  5. Werk af met het krokant selderieblad, enkele mosseltjes in de schelp, reepje gekonfijte tomaat en een sneetje geroosterd brood.

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!