Gegrilde artisjok met grijze garnalen en yoghurt-kruidensaus
Ingrediënten
-
2 dl yoghurt
-
300 gr Zeebrugse gepelde garnalen
-
1 dl zure room
-
1 teentje look
-
1 el gehakte peterselie
-
½ citroen, het sap
-
1 el fijngehakte dille
-
1 el fijngehakte bieslook
-
snuifje peper en zout
Bereiding
Trek de stelen van de artisjokken en stoom de artisjokken 8 min op 120 graden. Trek de blaadjes eruit en leg ze apart. Nu zie je op de bodem zachte bloemharen die verwijderd moeten worden, je behoudt enkel de bodems.
Maak een yoghurtsaus met de yoghurt, de zure room, de geperste look, de verse kruiden en het citroensap.
Grill de artisjokbodems nadat je ze met groentenkruiden hebt bestrooid, gedurende 2 minuten aan beide zijden (4 minuten totaal).
Schik op het bord met de garnalen en een beetje saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be