Handhapjes van Sofie Dumont met puree, garnaaltjes en zalmeitjes
Ingrediënten
voor de puree
-
500 g aardappelen (loskokend)
-
1 klontje boter
-
1 grote zoete ui
-
1 tl sherry-azijn
-
peper
-
zout
-
125 g zure room
-
1 scheutje melk
voor de garnituur
-
1 potje zalmeitjes
-
100 g handgepelde garnalen
-
1 el bestomaatjes (bv. Tomberry)
-
enkele takjes dille
-
1 citroen
Bereiding
Schrob de aardappelen schoon en stoom ze in de pel.Schil de ui en snij fijn. Stoof zacht in lichtgekleurde boter en blus met scheutje azijn.
Verminder het vuur en laat 5-tal minuutjes kleuren met deksel. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.Pel de aardappelen.
Voeg 2 el zure room toe aan de uien, meng en giet in de cutter.Voeg de gepelde aardappelen toe in stukjes en cutter tot een gladde saus, waar je dotjes mee kan spuiten. Voeg eventueel een scheutje melk toe.
Doe de aardappelcrème in een spuitzakje en houd lauw.Verfris je hand met een halve citroen en wrijf droog met een doekje.Spuit een dotje in verlengde van de duim.
Voor de volwassenen: versier met zalmeitjes, bestomaatjes en dille.Voor de kindjes: versier met garnaal en tomaatjes.Laat je gasten alles in één keer ophappen en geef de spuitzak zeker eens door.Ambiance verzekerd!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be