Feesthapje van Vers Talent An: Puree van zoete aardappel met scampi

Ingrediënten

voor de zoete aardappelpuree

voor de scampi

  • een scheutje olijfolie
  • versgemalen peper - zeezout
  • paprikapoeder

voor de afwerking

  • bicky-uitjes
  • geroosterd sesamzaad

Een glaasje is altijd feestelijk. Ons Vers Talent An maakt er vandaag eentje met zoete aardappel en scampi. 

 An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mediterraans
Hapje

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes.

  2. Zet ze onder in melk met een scheutje water. Kook ze gaar met de bouillon, currypoeder en curcuma. 

  3. Haal de zoete aardappelstukjes uit het vocht en pureer ze met een beetje van het kookvocht tot een puree. 

  4. Bak de scampi 1-2 minuten aan elke kant aan in olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. 

  5. Verdeel de puree over de glaasjes. Werk af met de scampi, uitjes en sesamzaadjes. 

0
Nog geen stemmen