Feesthapje van Vers Talent An: Puree van zoete aardappel met scampi
Ingrediënten
voor de zoete aardappelpuree
-
1 groentebouillonblokje
-
1 tl currypoeder
-
1 tl curcuma
voor de scampi
-
8 scampi
-
een scheutje olijfolie
-
versgemalen peper - zeezout
-
paprikapoeder
voor de afwerking
-
bicky-uitjes
-
geroosterd sesamzaad
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snij in stukjes.
Zet ze onder in melk met een scheutje water. Kook ze gaar met de bouillon, currypoeder en curcuma.
Haal de zoete aardappelstukjes uit het vocht en pureer ze met een beetje van het kookvocht tot een puree.
Bak de scampi 1-2 minuten aan elke kant aan in olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
Verdeel de puree over de glaasjes. Werk af met de scampi, uitjes en sesamzaadjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be