Heerlijk aperitieven: notenballetjes met geitenkaas en chilidipsaus

Ingrediënten

  • 100 g noten (bv. amandel, pistache, hazelnoot, ...)
  • 150 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout
  • 1 handvol peterselie
  • 2 eieren
  • 5 el mayonaise
  • 2 kl pikante chilisaus (bv. sambal)

Op zoek naar een lekker hapje, een vegetarisch gerechtje of inspiratie voor 40 dagen zonder vlees? Deze aperitiefhapjes zijn eenvoudig te maken en lekker.

Tip: lust je geen geitenkaas? Probeer het dan met roomkaas of cottage cheese.

Tip: maak het glutenvrij door glutenvrij paneermeel te gebruiken!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Hak de noten fijn. Pel en snij de rode ui zeer fijn. Hak ook de peterselie fijn.

  2. Meng de noten met de fijngesneden rode ui, gemalen kaas, geitenkaas, eitjes, peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg het paneermeel toe. Meng goed. Is het niet stevig genoeg? Voeg dan nog wat toe. Dit hangt af van de grootte van de eitjes of de soort geitenkaas.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in porties en rol tot balletjes ter grootte van een kleine pingpongbal. Leg op wat bakpapier of een bakmatje op een bakplaat. 

  4. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Meng ondertussen de mayonaise met de pikante chilisaus.

  6. Serveer de balletjes lauwwarm met de dipsaus.

0
Nog geen stemmen

Dagen Zonder Vlees

Af en toe wat minder vlees eten is goed voor het milieu. Van 10 februari tot 27 maart is er daarom Dagen Zonder Vlees. En VTM Koken doet mee. Veertig dagen lang besteden we extra aandacht aan gerechtjes zonder vlees. Meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker hier eens.

 

Ontdek hier al onze veggie recepten.