Kimchi, Koreaanse gefermenteerde kool

Ingrediënten

  • 100 gr zout
  • 1 el vissaus
  • 3 lente-uien, in stukken van 3 cm in de lengte
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el suiker
  • 1 th lepel geraspte gember
  • 2 el chilipoeder
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Snijd de Chinese kool in de lengte middendoor. Snijd elke helft opnieuw in drie delen, verwijder het harde uiteinde. Was de kool met water. Dep droog en wrijf elk blad in met zout. Leg de kool in een ovenschaal en laat 6 uur staan in de koelkast.

  2. Spoel de stukken kool onder stromend water en knijp er alle vocht zorgvuldig uit. Meng er de vissaus, lente-ui, ui, lookteentjes, suiker en gember doorheen. Wrijf in met chilipoeder.

  3. Plaats de kool in een luchtdichte container en laat vier dagen afgesloten staan in een koele ruimte.

  4. Serveer bij rijstgerechten of gebruik als basis in soepen of wokschotels.

0
Nog geen stemmen

New York Street Food

Redactie
Tom Vandenberghe, Luk Theys & Jacqueline Goossens
Uitgeverij 
Lannoo
Fotografie 
Luk Theys
ISBN 
9789401403689
Meer info >>>