Lamsyakitori, lekker lam op een stokje

Ingrediënten

voor de brochettes met lamsvlees

voor de brochettes met balletjes

voor de brochettes met lam en kaas

voor de dipsaus

Yakitori zijn een Japans tussendoortje. Traditioneel gooi je ze op de barbecue of op de gril. We geven je drie versies: met kaas, met balletjes en met lamsreepjes. Lekker met Kerst, Oudjaar of zelfs in de zomer op de barbecue.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Japans

Bereiding

  1. Voor de brochettes van gemarineerd lamsvlees: meng de fijngehakte look, de versnipperde basilicum, het limoensap, het paprikapoeder, een beetje olijfolie, peper en zout. 

  2. Voeg de blokjes lamsvlees toe en meng. Prik de blokjes lamsvlees op 8 kleine satéprikkers, overgiet ze met de marinade en laat rusten terwijl u de andere brochettes bereidt.

  3. Voor de balletjesbrochettes van lamsvlees: Meng het lamsgehakt, de kurkuma, de versnipperde koriander, het zout en de peper. Rol kleine balletjes en prik ze op 8 kleine satéprikkers.

  4. Voor de lamsbrochettes met kaas: Prik de blokjes kaas op 8 kleine satéprikkers en schuif er de dunne plakjes lamsvlees rond.

  5. Meng alle ingrediënten van de saus.

  6. Besprenkel de 24 brochettes lichtjes met olie en bak ze 2 tot 4 minuten à la plancha, in de pan of op de grill. Bestrijk ze met wat saus en laat ze lichtjes karamelliseren onder de ovengrill.

  7. Serveer de lamsyakitori als aperitiefhapje met de rest van de saus.

  8. Tip: Vervang de saus door gebruiksklare yakitori- (of teriyaki)saus. 

0
Nog geen stemmen