Lamsyakitori, lekker lam op een stokje
Ingrediënten
voor de brochettes met lamsvlees
-
enkele blaadjes Thaise basilicum
-
2 tenen look
-
1 limoen
-
1 mespunt paprikapoeder (zacht)
-
5 cl olijfolie
voor de brochettes met balletjes
-
enkele takjes koriander
-
1 mespunt kurkuma
voor de brochettes met lam en kaas
-
8 blokjess Emmental (6cm op 1cm)
voor de dipsaus
-
satéstokjes
-
4 el bruine suiker
-
8 el sojasaus
-
8 el mirin of rijstazijn
-
1 el sesamzaad
Bereiding
Voor de brochettes van gemarineerd lamsvlees: meng de fijngehakte look, de versnipperde basilicum, het limoensap, het paprikapoeder, een beetje olijfolie, peper en zout.
Voeg de blokjes lamsvlees toe en meng. Prik de blokjes lamsvlees op 8 kleine satéprikkers, overgiet ze met de marinade en laat rusten terwijl u de andere brochettes bereidt.
Voor de balletjesbrochettes van lamsvlees: Meng het lamsgehakt, de kurkuma, de versnipperde koriander, het zout en de peper. Rol kleine balletjes en prik ze op 8 kleine satéprikkers.
Voor de lamsbrochettes met kaas: Prik de blokjes kaas op 8 kleine satéprikkers en schuif er de dunne plakjes lamsvlees rond.
Meng alle ingrediënten van de saus.
Besprenkel de 24 brochettes lichtjes met olie en bak ze 2 tot 4 minuten à la plancha, in de pan of op de grill. Bestrijk ze met wat saus en laat ze lichtjes karamelliseren onder de ovengrill.
Serveer de lamsyakitori als aperitiefhapje met de rest van de saus.
Tip: Vervang de saus door gebruiksklare yakitori- (of teriyaki)saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be