Gevulde champignons met lam, ricotta en pesto
Ingrediënten
-
500 g grote champignons
-
100 g ricotta
-
2 el pesto
-
3 el pijnboompitten
-
3 el olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C (stand 6).
Borstel de champignons schoon. Verwijder de steeltjes en hak ze fijn. Fruit de fijngehakte steeltjes op hoog vuur in een pan met 1 el olijfolie, samen met het gehakt. Prak het gehakt met een vork zodat je geen grote stukken krijgt.
Haal de pan van het vuur zodra alles goed is aangebakken en giet het mengsel in een schaal. Voeg de ricotta en de pesto toe. Meng goed door elkaar en kruid naar smaak.
Vet de champignonhoedjes lichtjes in en vul ze. Leg ze op een ovenschaal en bak gedurende 10 minuten.
Bestrooi de gevulde champignons met parmezaan, strooi er vervolgens de gehakte pijnboompitten overheen en zet nog een tiental minuten in de oven.
Dien warm op als voorgerecht of lichte maaltijd, met een salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be