Gemarineerde scampi op een stokje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal (langs de rugzijde), leg ze in een schaal en giet er een goede scheut olijfolie bij.

  2. Was de citroen goed. Rasp de schil over de scampi en voeg het sap van de citroen toe. Kruid de scampi met een beetje chilipeper van de molen, wat zout en een fijngesnipperd knoflookteentje. Meng alles goed.

  3. Steek de scampi op een stokje, doe ze in een plastic zak en giet er de rest van de marinade bij. Zet ze weg in de ijskast tot je ze nodig hebt.

  4. Hak voor het dipsausje de verse kruiden zeer fijn (of doe ze in de mixer) en voeg het citroensap toe. Meng er de mayonaise door en kruid flink met peper en zout.

  5. Bak de scampi 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Jacob’s Creek Semillon Chardonnay 2011 (South Eastern Australia)

Carrefour €6,09

Fles die vooral op gastronomisch vlak zeer veel potentieel bezit. Kruidig-fruitig met groene peer, kruisbes, meloen, citroengras en mango. Citrusfris!

Puur genieten en toch gezond en slank

Recepten
Pascale Naessens
Uitgeverij
Lannoo & vtmBooks
Fotografie
Heikki Verdurme

Keramiek

'Pure' van Pascale Naessens
ISBN
9789401402200