Heikki Verdurme
Gemarineerde scampi op een stokje
Ingrediënten
Bereiding
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal (langs de rugzijde), leg ze in een schaal en giet er een goede scheut olijfolie bij.
Was de citroen goed. Rasp de schil over de scampi en voeg het sap van de citroen toe. Kruid de scampi met een beetje chilipeper van de molen, wat zout en een fijngesnipperd knoflookteentje. Meng alles goed.
Steek de scampi op een stokje, doe ze in een plastic zak en giet er de rest van de marinade bij. Zet ze weg in de ijskast tot je ze nodig hebt.
Hak voor het dipsausje de verse kruiden zeer fijn (of doe ze in de mixer) en voeg het citroensap toe. Meng er de mayonaise door en kruid flink met peper en zout.
Bak de scampi 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be