Nestjes van sla en pittig lamsvlees
Ingrediënten
-
1 kropsla
-
½ bot lente-uitjes
-
1 kleine chilipeper
-
2 el limoensap
-
3 el koriander (fijngehakt)
-
2 el vissaus
-
2 el arachideolie
Bereiding
Haal voorzichtig een twaalftal bladeren van de krop sla en laat ze weken in een slakom met koud water en twee scheppen ijsblokjes. Tip: Door de bladeren van de sla te laten weken in ijskoud water worden ze lekker knapperig.
Haal voorzichtig een twaalftal bladeren van de krop sla en laat ze weken in een slakom met koud water en twee scheppen ijsblokjes.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag, bak het lamsgehakt enkele minuten aan op een hoog vuur en duw het met een spatel uit elkaar om grote stukken te vermijden.
Voeg de fijngehakte peper en de fijngesnipperde lente-uitjes toe met een beetje van hun loof. Meng 2 minuten, haal van het vuur en voeg de vissaus, het citroensap en de koriander toe. Meng en zet opzij.
Laat de sla uitlekken en garneer met het lamsgehakt waaraan de peper is toegevoegd.
Serveer de slanestjes met mihoen en een salade van tomaat en komkommer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be