Gevulde zoete aardappel met pittige kalfsreepjes van Filly's
Ingrediënten
-
100 g cheddar
-
peper
-
zout
voor de zoete aardappel
-
4 grote zoete aardappelen
-
peper
-
zout
-
1 klontje vetstof bv. Solo
voor de kalfsreepjes
-
1 kl gerookt paprikapoeder
-
1 kl komijnpoeder
-
1 mespunt chilipoeder
-
1 kl korianderpoeder
-
1 kl lookpoeder
-
1 kl uipoeder
-
1 citroen
-
olijfolie
-
1 el bruine suiker
-
1 klontje vetstof bv. Solo
voor het witloofslaatje
-
1 appel
-
2 stronkjes witloof
-
3 delen olijfolie
-
1 deel balsamico
-
1 deel sushi-azijn
Bereiding
Stoom de zoete aardappelen vanaf het moment dat het kookt (15 minuten).
Hol een beetje uit.
Meng de puree met peper, zout, vetstof. Doe in spuitzak.
Snij kalfstournedos in reepjes.
Marineer met gerookte paprika, komijn, chili, koriander, lookpoeder, uipoeder, citroensap, olijfolie, bruine suiker.
Bak ze kort en vul hiermee de aardappel.
Doe cheddar erover en zet kort onder de grill.
Voor de Witloofsla: snij appel en witloof fijn.
Meng met balsamico, olijfolie, sushiazijn, peper en zout
Serveer met de zoete aardappel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be