Gevulde zoete aardappel met pittige kalfsreepjes van Filly's

Ingrediënten

voor het witloofslaatje

voor de kalfsreepjes

  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl uipoeder
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 klontje vetstof bv. Solo

voor de zoete aardappel

De meisjes van Filly's verwennen hun gasten met allerlei opgevuld lekkers. Hun signature dish is een gevulde zoete aardappel met pittige kalfsreepjes. Heerlijk.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Stoom de zoete aardappelen vanaf het moment dat het kookt (15 minuten).

  2. Hol een beetje uit.

  3. Meng de puree met peper, zout, vetstof. Doe in spuitzak.

  4. Snij kalfstournedos in reepjes.

  5. Marineer met gerookte paprika, komijn, chili, koriander, lookpoeder, uipoeder, citroensap, olijfolie, bruine suiker.

  6. Bak ze kort en vul hiermee de aardappel.

  7. Doe cheddar erover en zet kort onder de grill.

  8.  Voor de Witloofsla:  snij appel en witloof fijn.  

  9. Meng met balsamico, olijfolie, sushiazijn, peper en zout

  10. Serveer met de zoete aardappel.

0

Nog geen stemmen

banner Solo