Omelet met ham en tomaat, salade met jonge wortelen en oregano

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Voorbereiding: de bereide worteltjes bij voorkeur een nachtje laten rusten.

  2. Schil de wortelen, snijd ze in grove stukken en kook ze ‘al dente’ in gezouten water. Laat ze vervolgens (een nacht) afkoelen.

  3. Verwarm de olijfolie met de gesneden sjalot, de peperkorrels, de wijnazijn en de oregano, en overgiet er de wortelen mee. Laat bij voorkeur een nachtje rusten.

  4. Snijd de tomaten in fijne plakjes en de Meesterlyck-ham in grove stukken.

  5. Verwarm de boter in een ruime pan en bak er de tomaat in.

  6. Kluts de eieren, kruid met zout en peper en giet het mengsel over de tomaten. Leg daarna de grove stukken ham erop en bak er een mooie omelet mee.

  7. Serveer op grote borden, garneer met de wortelsalade en lepel er yoghurtdressing langs.

0
Nog geen stemmen

K-EI-Lekker!

Er zit zoveel meer in ei. Gekookt, gebakken, geroerd of gepocheerd: een ei is lekker en voedzaam. Op een boterham, met asperges, in een saus...er is zoveel mogelijk met eieren.

 

Meer weten?

Themaweek: keilekker, die eitjes!

Omdat we fan zijn van eitjes, wordt van 23 maart tot 29 maart het ei in de kijker geplaatst. Weetjes, recepten en tips, je ontdekt het een week lang bij VTM Koken.

Meer weten?