Omelet met ham en tomaat, salade met jonge wortelen en oregano
Ingrediënten
Bereiding
Voorbereiding: de bereide worteltjes bij voorkeur een nachtje laten rusten.
Schil de wortelen, snijd ze in grove stukken en kook ze ‘al dente’ in gezouten water. Laat ze vervolgens (een nacht) afkoelen.
Verwarm de olijfolie met de gesneden sjalot, de peperkorrels, de wijnazijn en de oregano, en overgiet er de wortelen mee. Laat bij voorkeur een nachtje rusten.
Snijd de tomaten in fijne plakjes en de Meesterlyck-ham in grove stukken.
Verwarm de boter in een ruime pan en bak er de tomaat in.
Kluts de eieren, kruid met zout en peper en giet het mengsel over de tomaten. Leg daarna de grove stukken ham erop en bak er een mooie omelet mee.
Serveer op grote borden, garneer met de wortelsalade en lepel er yoghurtdressing langs.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be