Ontbijtmuffins

Ingrediënten

  • 125 gr havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml sojamelk
  • 30 gr hazelnoot
  • 30 gr pecannoten
  • 1 snuifje zout

materiaal

  • muffinblik
  • muffinpapiertjes

Glutenvrij, lactosevrij en suikervrije muffins, niet lekker? Probeer deze dan!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Caloriearm
Diabetici
Glutenvrij
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Mix de banaan met de eieren, de sojamelk, de havermout en een snuf zout kort in een keukenmachine.

  3. Voeg de baking soda toe en spatel het geheel door elkaar. Hak de noten grof en meng ze door het beslag.

  4. Leg 8 muffinpapiertjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten af.

  5. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt, nadat je deze in de muffin gestoken hebt. Laat de muffins afkoelen op een rooster

0
Nog geen stemmen

Het voedselzandloper kookboek

Recepten 
Pauline Weuring en Kris Verburgh
Uitgeverij 
Prometeus
ISBN 
978 90 351 4107 0
Meer info over het boek >>>