Panna cotta met lavandel en compote van ananas

Ingrediënten

  • 250 ml volle room
  • 3 eetlepels suiker
  • 1½ blaadje gelatine
  • 3 eetlepels lavendelsiroop

als versiering

  • muntblaadjes
  • eetbare lavendelbloemetjes

voor de compote van ananas

  • ½ ananas
  • 70 g suiker
  • 2 eetlepels honing

Op zoek naar een lekkere panna cotta? Dit is een leuk alternatief op basis van een lavendel, afgewerkt met ananascompote. 

Voor 4 à 5 kleine potjes.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Zuid-Amerikaans

Bereiding

  1. Stoof op een zacht vuurtje de ananas samen met de honing en de suiker gaar.

  2. Zet aan de kant en laat afkoelen.

  3. Week de gelatine in koud water.

  4. Breng de room samen met de suiker aan de kook.

  5. Voeg de lavendelsiroop toe en laat 1 minuut zachtjes koken.

  6. Neem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe.

  7. Roer goed zodat de gelatine goed opgenomen is.

  8. Giet de room in kleine potjes en zet in de frigo om op te stijven.

  9. Serveer de panna cotta met wat ananascompote en een blaadje munt om te versieren.

0

Nog geen stemmen