Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaarsaus
Ingrediënten
-
peper
-
snuifje paprikapoeder
-
snuifje gemalen korianderzaad
-
4 hamburgerbroodjes of pistolets
-
4 blaadjes sla
-
1 tomaat
-
1 rode ui
-
ketchup
voor de groentefrietjes
-
1 kg gemengde wortel- en knolgroenten (bv. knolselder, zoete aardappel, rode biet, pastinaak,...)
-
olie
-
peper en zout
voor de tartaarsaus
-
1 dl melk
-
1 el appelazijn
-
1 th l mosterd
-
2½ dl zonnebloemolie
-
peper en zout
-
3 augurken
-
½ bosje verse peterselie
-
½ sjalot
-
1 el kappertjes
voor de salade
-
1 krop sla
-
½ bosje verse peterselie
-
6 el olie
-
2 el balsamicoazijn
-
peper en zout
Bereiding
Maak een mayonaise door de melk in een blender te mixen met de appelazijn en mosterd. Giet er al mixend in een fijne straal olie bij tot je de dikte van mayonaise bekomt.
Snijd de augurken in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Snipper de sjalot fijn. Hak de kappertjes fijn.
Meng alle ingrediënten onder de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
Schil de groenten en snijd ze in dikke frietjes van gelijke grootte. Meng ze met wat olie en kruid met peper en zout. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak in 20-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Snijd de tomaat in schijfjes en de ui in ringen.
Wrijf de portobello’s schoon en verwijder het steeltje. Bak de portobello’s in 8-10 minuten in wat olie gaar. Kruid met peper, sojasaus, paprikapoeder en korianderzaad.
Hak de peterselie fijn en was en droog de sla. Meng de peterselie onder de sla.
Maak een dressing van de olie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de sla vlak voor het opdienen met de dressing.
Snijd de hamburgerbroodjes of pistolets open, beleg ze met wat sla, tartaarsaus, ketchup, de gebakken portobello, een schijfje tomaat en enkele ringetjes rode ui. Serveer de portobelloburgers met de groentefrietjes, tartaarsaus en salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be