Krokant schelvishaasje met tartaarsaus

Ingrediënten

  • veldsla
  • 500 gr krielaardappelen

Vinaigrette

  • 1 th lepel dragonazijn
  • 3 th lepel arachideolie

tartaarsaus

vis

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was, halveer en kook de krielaardappelen.

  2. Kuis de veldsla en bereid de vinaigrette.

  3. Maak mayonaise en meng hierdoor de fijngesneden augurken, kappertjes en verse kruiden. Voeg de geplette hardgekookte eitjes toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. Bak de krielaardappelen bruin in de pan.

  5. Meng de parmezaanse kaas met het paneermeel en de fijngehakte platte peterselie. Kruid de schelvishaasjes met peper en zout. Wentel de vis door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermengsel.

  6. Bak de vis op een gematigd vuur in boter. Dresseer de borden.

3

Average: 3 (2 stemmen)

Quinta do Crasto, Crasto White 2011 (Douro, Portugal)

Wijnkennis, €9,95
Vier druivensoorten begrijpen elkaar uitstekend en resulteren in een frisse, citrus – en appelgedreven wijn.

Dit is een recept van Morgane

Junior MasterChef

Recepten
Wout Bru
Redactie
Elise Descamps
Uitgeverij
Tetcum & vtmBooks
Fotografie
Frank Croes
ISBN
978‐94‐61580‐47‐4
Meer info over het boek >>>