Frank Croes
Krokant schelvishaasje met tartaarsaus
Ingrediënten
-
veldsla
-
500 gr krielaardappelen
vis
-
6 el paneermeel
-
4 el parmezaanse kaas
-
platte peterselie
-
2 eieren
-
bloem
-
boter
tartaarsaus
-
2 hardgekookte eitjes
-
6 augurken
-
2 th lepel kappertjes
-
2 th lepel verse dragon
-
2 el platte peterselie
-
2 el bieslook
-
1 dl versgemaakte mayonaise
Vinaigrette
-
1 th lepel dragonazijn
-
3 th lepel arachideolie
Bereiding
Was, halveer en kook de krielaardappelen.
Kuis de veldsla en bereid de vinaigrette.
Maak mayonaise en meng hierdoor de fijngesneden augurken, kappertjes en verse kruiden. Voeg de geplette hardgekookte eitjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak de krielaardappelen bruin in de pan.
Meng de parmezaanse kaas met het paneermeel en de fijngehakte platte peterselie. Kruid de schelvishaasjes met peper en zout. Wentel de vis door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermengsel.
Bak de vis op een gematigd vuur in boter. Dresseer de borden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be