Red velvet muffins met blauwe bessen
Ingrediënten
-
250 g bloem
-
1 el cacaopoeder
-
2 tl bakpoeder
-
½ tl bicarbonaat
-
200 g rietsuiker
-
2 el amandelpoeder
-
100 ml arachideolie
-
175 ml karnemelk
-
1 tl ciderazijn
-
1 el rode kleurstof
-
100 g bosbessen
-
125 g bosbessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng eerst alle droge ingrediënten: bloem, cacao, bakpoeder, bicarbonaat, rietsuiker en amandelpoeder.
Giet er voorzichtig de olie bij en meng goed.
Voeg de karnemelk en de azijn toe, en daarna de kleurstof.
Meng alles goed door en doe er op het einde de bosbessen bij.
Giet het beslag in de vormpjes.
Strooi op elke muffin wat extra bosbessen, voor de versiering.
Bak 27 minuten (voor 12 à 15 grotere muffins) of 20 minuten (voor 24 kleine muffins) - ze moeten vanbinnen nog vochtig zijn!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be