Red velvet muffins met blauwe bessen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl bicarbonaat
  • 200 g rietsuiker
  • 2 el amandelpoeder
  • 100 ml arachideolie
  • 175 ml karnemelk
  • 1 tl ciderazijn
  • 1 el rode kleurstof
  • 100 g bosbessen
  • 125 g bosbessen

De Red Velvet cakes waren al bijna een eeuw lang populair in de Verenigde Staten toen ze ook bij ons bekend werden. Dat de Red Velvet muffins zo rood zijn, is echt niet toevallig. Eind de jaren 30, toen Amerika in volle economische crisis zat, moest deze vrolijke kleur helpen om de moraal van de bevolking op te krikken. Je kunt ze in cupcakeversie maken, met boter of margarine, of in een muffinversie, met olie. Er zit altijd karnemelk, cacao en, speciaal voor de felrode kleur, rode biet (of rode kleurstof) in. 

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Meng eerst alle droge ingrediënten: bloem, cacao, bakpoeder, bicarbonaat, rietsuiker en amandelpoeder.

  3. Giet er voorzichtig de olie bij en meng goed.

  4. Voeg de karnemelk en de azijn toe, en daarna de kleurstof.

  5. Meng alles goed door en doe er op het einde de bosbessen bij. 

  6. Giet het beslag in de vormpjes. 

  7. Strooi op elke muffin wat extra bosbessen, voor de versiering.

  8. Bak 27 minuten (voor 12 à 15 grotere muffins) of 20 minuten (voor 24 kleine muffins) - ze moeten vanbinnen nog vochtig zijn!

0
Nog geen stemmen