Synergie
Tartaar van zalm en venkel met blauwe bessen en Synergie brood
Ingrediënten
-
4 dikke sneden Synergie brood
-
400 g zalmfilet
-
½ venkel
-
1 lente-ui
-
200 g snijbonen
-
200 g erwten
-
100 g blauwe bessen
-
1 limoen
-
1 el wittewijnazijn
-
1 el olijfolie
-
peper
Bereiding
Snijd de snijbonen in zeer fijne lange slierten.
Zet een pot op het vuur met water en breng aan de kook.
Draai het vuur lager, zodat het water net niet kookt en kook de snijbonen beetgaar.
Giet af, laat goed uitlekken en doe hetzelfde met de erwten.
Kruid met peper en zout, voeg wat olijfolie en witte wijnazijn toe en hussel door mekaar.
Snijd de zalmfilets in hele fijne blokjes.
Maak de venkelknol schoon en snipper zeer fijn, voeg bij de zalm.
Pers het sap van de limoen erboven uit, kruid met peper en zout en meng door mekaar.
Snijd de lente-ui in fijne ringen en voeg toe aan de zalmtartaar, samen met de blauwe bessen.
Serveer de zalmtartaar met de groene groentjes en een sneetje brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be