Red Velvet Cupcakes
Ingrediënten
-
250 gr zachte echte boter
-
250 gr zelfrijzende bloem
-
3 eieren
-
300 gr kristalsuiker
-
1 th lepel bicarbonaat
-
2 afgestreken el cacaopoeder
-
250 ml karnemelk
-
4 flesjes rode kleurstof
-
2 th lepels appelazijn
Bereiding
Verbrokkel de boter in een kom en mix de boter tot deze smeuïg is.
Voeg de suiker toe en mix tot de hij versmolten is met de boter.
Voeg de eieren toe en mix op een lage stand tot een homogene massa. Schraap de vanillezaadjes uit de stok, en meng ook onder het deeg.
Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en cacaopoeder en voeg bij het deeg. Meng goed door met een garde. Giet de kleurstof en het bicarbonaat erbij en roer opnieuw goed door.
Meng tenslotte de karnemelk en de appelazijn onder het deeg. Roer goed zodat je een mooie homogene massa hebt.
Schep het deeg in cupcake-vormpjes en zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be