Garnalen met truffel en knolselderspaghetti

Ingrediënten

  • 500 gr grijze garnalen
  • truffelolie
  • 1 limoen
  • 1 potje truffelschilfers
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de knolselder eerst schoon, snijd de schil eraf. Nu kun je met een dunschiller slierten knolselder afsnijden. Denk eraan dat de hoeveelheid de helft vermindert bij het garen. Kook de slierten 2 minuten in kokend water met zout. Giet af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Giet er een goede scheut olijfolie over en meng voorzichtig de olie onder de slierten.

  2. Maak 2 hoopjes met de knolselder in een vuurvaste schotel en kruid met peper en zout (zie tip). Zet gedurende 10 minuten in een warme oven van 180 graden.

  3. Doe de garnalen intussen in een pan met een goede scheut truffelolie en de truffelschilfers. Zet op een zacht vuur. Let op! Zeker niet laten koken want anders worden de garnalen taai! Voeg wat sap van limoen toe.

  4. Leg eerst een hoopje knolselderspaghetti op een bord en daarboven de garnalen.

0
Nog geen stemmen