Spaghetti met basilicum-tomatensaus en zomerse groentjes

Ingrediënten

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Barilla

Bereiding

  1. Was de groenten, laat ze uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie met het gepelde knoflookteentje in een antikleefpan. Haal het knoflookteentje uit de pan en voeg de groenteblokjes toe. Sauteer de groentjes totdat ze beetgaar zijn.

  3. Doe er de Barilla Basilico saus bij en laat sudderen, zodat de smaken gedurende enkele minuten in elkaar opgaan.

  4. Breng intussen een grote pot water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt (ong. 7 gram per liter) en laat de Spaghetti koken gedurende de aangegeven tijd op het pak. Bewaar een paar eetlepels kokend water voordat u de pasta voorzichtig afgiet.

  5. Doe de Spaghetti bij de saus en het kokende water op een middelhoog vuur en roer totdat het water geabsorbeerd is.

  6. Serveer heet en bestrooi naar smaak met verse basilicumblaadjes en fijngehakte peterselie.

0

Nog geen stemmen