Tom Ka Gai: een maaltijdsoep boordevol aroma’s

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 1 l melk
  • Knorr Thai Bouillon
  • 500 g kip
  • champignons
  • 1 aubergine
  • 1 wortel
  • chilipeper
  • 1 limoen

Tom Ka Gai is één van de nationale Thaise gerechten. Goed nieuws, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Probeer het thuis eens en laat je verrassen door deze hemelse smaken.

Liever zin in een noedelgerecht? Probeer dan Pad Thai, één van Thailands nationale gerechten.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Thais

Bereiding

  1. Breng het water, de Knorr Bouillon en melk aan de kook. Zet het vuur wat lager.

  2. Snij de kip in reepjes. Voeg toe aan de soep.

  3. Was alle groenten, snij in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 10 à 15 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

  4. Halveer de limoen en pers het sap bij de soep. 

  5. Serveer de soep met fijngesneden lente-ui en wat koriander.

0

Nog geen stemmen