Zoete en hartige scones met zalm, courgette of hummus
Ingrediënten
Voor de zoete en hartige scones
-
350 g bloem
-
150 g Alpro Go On Natuur
-
160 g zoete aardappel of wortel
-
80 g courgette
-
2½ tl bakpoeder
-
1 el Alpro Bakken en Braden
-
versgemalen peper
-
1 tl zout
Mogelijke combinaties als topping
-
gerookte zalm en dille
-
geroosterde courgette en scheutjes
-
hummus en gerookte ham
-
vers fruit of vruchtencompotte
Bereiding
Smelt de Alpro Bakken & Braden en meng deze met de bloem. Rasp de zoete aardappel/wortel en courgette.
Meng daarna alle ingrediënten en kneed ze goed door elkaar. Rol het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 240 °C. Rol het deeg uit tot het een dikte van 2 cm heeft. Steek ronde schijven deeg uit en leg deze op een ingevette bakplaat. Bak de scones 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Dien op met Alpro Go On Natuur en een extra topping, zoals gerookte zalm en dille of geroosterde courgette of hummus en gerookte ham. Ook heerlijk als ontbijt met vers fruit of vruchtencompote.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be