Roomsoesjes met kaneel en amandelen

Ingrediënten

Het zoetebekje in Josje wordt helemaal blij van roomsoesjes met kaneel en amandelen.

 

Bereiding

  1. Doe het water, de boter, het zout en de vanillesuiker in een pannetje en breng aan de kook.

  2. Weeg mooi 100 g bloem af en voeg die in één keer bij in het pannetje. Goed mengen en daarna nog even laten drogen op het vuur.

  3. Haal de pan van het vuur, doe het deeg in een kom en doe er daarna één voor één de eieren bij. Indien nodig doe je er nog een extra eierdooier bij.

  4. Doe het deeg in de spuitzak en spuit de soesjes op een bakplaat met bakpapier.

  5. Doe een eierdooier in een potje en meng met een scheut melk. Gebruik daarna een borsteltje om het mengsel over de soesjes te strijken (doreren heet dat).

  6. Nu maak je een mengeling van bloemsuiker, kaneel en amandelschilfers. Strooi deze over de soezen.

  7. Zet de soesjes nu een tiental minuten in de oven aan 180 graden. Daarna verlaag je de temperatuur naar 140 graden en laat je ze nog een viertal minuten bakken.

  8. Klop ondertussen de slagroom stijf met de bloemsuiker en het vanillemerg van de vanillestok.

  9. Nog meer zoetigheid: maak een karamel chocoladestroop door melk even kort op te koken, er de chocolade en vervolgens de stroop onder te mengen. Serveer in een kommetje.

  10. Haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen. Doe ondertussen de slagroom in een spuitzak en maak gaatjes in de soesjes. Daarna vul je de soesjes met de slagroom. En nu is het proeven geblazen!

0
Nog geen stemmen